در این مقاله قصد دارم تا به اختصار توضیح دهم زبان بدن و شناخت صحیح احساسات چه نقشی در بهبود روابط ما دارد.
بروز احساسات در چهره
صورت ما از ۴۴ ماهیچه تشکیل شده و با این تعداد ماهیچه ما بیش از ۱۰۰۰ حالت و فرم میتونیم با چهرمون بسازیم. تغییراتی که در پیشانی، ابروها، پلک ها، گونه ها، بینی، لب ها و چانه اتفاق میفته احساساتی مثل غافلگیری، ترس، خشم، نفرت، غم و شادی رو مشخص میکنه. بعضی از این احساس ها نشانه های نزدیکی بهم دارند مثل غافلگیری و ترس – خشم و نفرت – غم و ترس و… اگر نسبت به این علم آگاهی کافی نداشته باشیم، ممکنه این احساس ها را اشتباه متوجه بشویم. بعضی از احساس ها مثل غافلگیری حالت های مختلف چهره دارن چون لا احساس های متنوعی ترکیب می شوند. مثل غافلگیری همراه با حیرت، غافلگیری همراه با گیجی، غافلگیری خوشحالی، غافلگیری همراه با غم و… پس باید تمامی این موارد رو باهم مورد بررسی قرار دهیم تا خطا در تشخیص را به حداقل برسانیم.
دانش ما در زمینه زبان بدن و شناخت صحیح احساسات چه کمکی به ما می کند؟
ما قبلا در دوره مقدماتی و جامع زبان بدن توضیح دادیم که زبان بدن در بهبود برقراری ارتباطات موثر ما با خانواده، همکارها، دوستان، فرزندان و دیگران چقدر تاثیر مثبتی دارد و چطور می توانیم از این علم در بهبود روابطمون کمک بگیریم. چهره شناسی بخش تکمیل کننده علم زبان بدن است و با آموزش صحیح در این زمینه کمتر در شخیص زبان بدن دچار خطا خواهیم شد. با آموزش صحیح در زمینه شناخت احساسات ما توانایی خواهیم داشت در مرحله اول احساست خود را به درستی بشناسیم. منبع و منشا هر احساس را پیدا کنیم و با راههای صحیح بروز آن آشنا شویم تا به خود و هم دیگران آسیب کمتری بزنیم.
در کنار این موضوع مهم، قادر خواهیم بود نشانه های بروز هر احساس را در چهره خود و اطرافیان به درستی بشناسیم و متوجه بشیم هر شخص به صورت دقیق در حال تجربه کردن چه احساسی در درون خود است. گاهی اطرافین به دلایل مختلف سعی در مخفی نگاه داشتن احساس خود میکنند. اما به دلیل ناآگاه بودن از نشانه های هر احساس در چهره. با دیدن چهره این افراد میتوان متوجه شد که آیا احساسی که بروز میدهند حقیقی است و یا نقابی بر چهره گذاشتند.
ما چقدر احساساتمون رو میشناسیم؟
متاسفانه جامعه امروز نسبت به این موضوع اطلاعات کم و محدودی دارد. نه در سیستم های آموزشی ما در زمینه شناخت صحیح احساسات آموزش هایی به ما داده شده. و نه متاسفانه خانواده ها اطلاعات درستی در این زمینه دارند که تلاش کنند به فرزندان خود آموزش صحیح دهند. گاهی شاهد این موضع هم هستیم که خانواده به اشتباه فرزندانشون رو مجبور به پنهان کردن و بروز ندادن برخی احساسات مثل ترس و خشم می کنندد. این امر باعث شده تا در بزرگسالی شرم داشته باشیم از بروز برخی از احساساتمون و از نظر روحی و روانی دچار آسیب هایی بشیم که گاها نیاز به درمان هم وجود دارد.
راهکار چیست؟
با توجه به نیاز جامعه در زمینه شناخت صحیح احساسات، دوره ای آماد کردم در زمینه چهره شناسی و روانشناسی احساس. با یادگیری و آموزش دیدن این دوره شما احساسات خود را به درستی شناسایی خواهید کرد. ریشه و منبع هر احساس رو پیدا خواهید کرد و راه های صحیح بروز آن رو که هم به خود و هم دیگران آسیب نزنید. در کنار این موضوع بسیار مهم آموزش میبیند تا نشانه های هر احساس رو به درستی در چهره پیدا کنید و متوجه شوید هر شخصی در حال تجربه چه احساسی است.
این آموزش چه کمکی به شما خواهد کرد؟
در حال حاضر ما در دنیایی زندگی میکنیم که ارتباطاتات نقش پر رنگی دارد. تمامی شبکه های اجتماعی که روز به روز در حال افزایش هستند نشان دهنده قدرت ارتباطات و نقش پر رنگ آن هستند. پس باید سعی کنیم در زمینه برقراری ارتباط درست و موثر تلاش کنیم تا اطلاعات به روزی داشته باشیم و بتوانیم ارتباطاتتون رو به شکلی درست برقرار کنیم. با خانواده، دوست، همکار و….. متاسفانه زبان کلامی به راحتی قادر به گفتن دروغ است.
اما زبان بدن و مخصوصا چهره ما به دلیل انقباضاتی که ناخودآگاه اتفاق می افتد قادر به پنهان سازی واقعیت نیست. از طرفی ما در مرحله اول باید سعی کنیم خود را بهتر و بیشتر بشناسیم تا در موقعیت های مختلف و شرایطی که قرار میگیرم بتونیم با اعتماد به نفس بیشتر، با قدرت بیشتر در ارتباطاتتمون ظاهر بشیم. شناخت صحیح احساسات به شما کمک خواهد کرد تا بیش از پیش با خود آشنا بشید و احساسات خود را برای اولین بار به درستی بشناسید
خوشحال میشم برای آگاهی از تمامی اطلاعات به روز در زمینه زمینه بدن در شبکه های اجتماعی منو دنبال کنید.