.تشخیص فریب و دروغ یکی از مهمترین مباحث علم زبان بدن است. ما در این مقاله سعی میکنیم روش های علمی و کاربردی در زمینه تشخیص این موضع را که محققین زیادی در این زمینه تحقیق و بررسی نمیدونم را در اختیار شما قرار دهیم.
ابندا اجازه بدین در این مورد بیشتر توضیح بدم . فرایند دروغگویی به چه صورت شکل می گیرد و چرا برخی افراد همیشه در حال دروغگویی هستن، برخی افراد در شرایط خاص بیشتر و برخی کمتر به این موضوع می پردازند.
اگر این مضوع را یک ناهنجاری اجتماعی، انسانی در نظر بگیریم . مثل ناهنجاری های دیگری که باعث میشه آسیب های روحی، روانی و مادی و جسمی به دیگران بزنیم باید در دوران کودکی و نوع نگرش خانواده، اجتماع و محیطی که در آن رشد میکنیم به دنبال ریشه های آن بگردیم.
ریشه دروغ در کودکی
هنگامی که در حال گذر از دوران کودکی هستیم، برای کسب تجربیات جدید در زندگی دست به رفتارها و اعمالی میزنیم که بدون هدف مزاحمت و آسیب، به دیگران آسیب میزنیم. همه ما انسان ها این تجربه هارو بارها در دوران کودکی خود داشتیم. شکستن ظرف، ریختن آب، نقاشی کشیدن روی دیوار، خرابکاری های متنوع این چنینی . در مقابل این رفتارها از سمت خانواده مورد تنبیه، ناراحتی و برخوردهای منفی قرار گرفتیم. کودک از روی کنجکاوی و کسب تجربه در دنیای جدید تمام این رفتارهارو بروز میدهد، اما شدت برخورد والدین و اطرافیانباعث ایجاد ترس و اضطراب در کودک می شود . ناخودآگاه کودک یاد میگیرد که عمل اشتباه یا خطایی که انجام داده ( خطاهایی که آگاهی نسبت به خطا بودن آن ندارد) را کتمان کند. این موضوع اولین جرقه های دروغ رو در درون ما شعله ور میکند.
هرچه شدت برخورد خانواده و اطرافان با کودک خود در این شرایط سختگیرانه تر و شدید تر باشه، قطعا کودک بیشتر به دروغ گفتن تمایل پیدا میکند. همین امر باعث میشود که رفته رفته ما در بزرگسالی به دروغ گفتن ادامه بدیم.
ریشه دروغ در ترس های ما
همونطور که در بخش قبل توضیح دادم، کودک آموزش میبیند در مواجه با ترسی که از برخورد خانواده تجربه میکند، به دروغ روی بیاورد. از همین رو دروغ تبدیل میشود به راهی برای مواجه نشدن با ترس و یا مقابله با آن. در بزرگسالی طی بررسی هایی که انجام شده، بیشتر افراد زمانی به دروغ گفتن روی می آورند که از مطرح کردن حقیقت ترس داشته باشند. ترس از دست دادن، ترس تحقیر شدن، ترس محکوم شدن و…. پس میتوان به جرات گفت ترس ریشه دروغ است.
ریشه دروغ در عادت های بد خانوادگی
درکنار دلایل بالا، اگر شما در خانواده ای رشد کرده باشید که مادر و پدر شما، به راحتی در مورد موضوعات مختلف دروغ بگویند. یا در حضور شما وقایع و اتفاقاتی که شما شاهد رخ دادنش بودید رو به دروغ جور دیگری برای دیگران مطرح کنن. رفته رفته به شما آموزش میدهند که تو هم باید تو شرایط مختلف حقیقت رو پنهان کنی و دروغ بگویی.
تشخیص دروغ در زبان بدن
دروغ گفتن در زبان کلامی اتفاق می افتد و ۹۰ درصد افراد به همین موضوع اکتفا می کنند. اما زبان بدن چون از ضمیرناخودآگاه ما نشات میگیرد و تا زمانی که آموزش ندیده باشیم کنترلی بر زبان بدن خود نداریم، می توان با آموزش زبان بدن در نود درصد مواقعبه حقیقت پی برد. در زبان بدن هرگاه که کلام ما با زبان بدن ما مغایرت داشته باشد، توجه ما بیشتر جلب می شود تا به دنبال نشانه های دروغ و فریب بگردیم. همانطور که در دوره مقدماتی زبان بدن توضیح دادم، بیشترین نشانه های فریب و دروغ در چهره و صورت ما آشکار می شود و بعد از آن در دست ها که بیشترین تاثیرگذاری را در زبان بدن دارند.
نشانه های فریب و دروغ در زبان بدن
چهره:
زمانی که فردی دروغ میگوید، به خاطر اضطراب ناشی از کتمان حقیقت هورمونی در بدن فرد ترشح می شود به نام هورمون کورتیزل. این هورمون باعث خارش در نواحی از صورت می شود که اعصاب بیشتری در آن بخش وجود دارد. مثل نوک بینی، گوشه لب ها، پشت و زیر گوش، به همین دلیل زمانی که فردی دروغ می گوید، به صورت نامحسوس این نواحی رو میخاراند. اما پس خارش طبیعی چی؟ تفاوتی بین خارش طبیعی و دروغین وجود دارد؟ جواب مثبت است. خارش طبیعی مدت زمان بیشتری طول می کشد نسبت یه خارش فریب و دروغ، در کسری از ثانیه این اتفاق رخ می دهد و محو می شود.
چشم ها:
یکی دیگر از نشانه های فریب و دروغ در چشم هاست. زمانی که فردی در حال دروغ گفتن است، به این دلیل که خودش از حقیقت خبر دارد، احساس می کند دیگران هم با دیدن چشم هایش از حقیقت مطلع می شوند. به همین علت از برقراری ارتباط چشمی خودداری می کند و سعی میکند نگاهش را اصطلاحا از شما بدزدد.
دست ها:
یکی دیگر از نشانه های فریب و دروغ در زبان بدن، دست ها هستند. در دوره جامع زبان بدن به صورت کامل راجع به این موضوع توضیح دادم خدمت شما بزرگواران. زمانی که پشت دست ها رویت می شود نشان دهنده پنهان کاریست. همینطور زمانی که دست های خود را از دیگران مخفی می کنیم، داخل جیب، پشت بدنمون، پشت میز، یا پشت هر شی و وسیله ای دیگری. پنهان کردن دست نشانه پنهان کاریست در زبان بدن
نتیجه گیری
ریشه ها و دلایل دروغ گفتن همگی در کودکی ما و نوع آموزش و تربیت، اجتماع و رفتار خانواده ما وجود دارد. متوجه شدیم که دروغ زاییده ترس است. در این مقاله به ۳ نمونه از نشانه های فریب و دروغ اشاره کردیم. اما نشانه های بیشتر و دقیقتری هم در این زمینه وجود دارد. بهتر است به شکل تصویری و نمایشی توضیح داده بشه تا درک درست تری نسبت به این موضوع بوجود آید. به همین دلیل به علاقه مندان این علم پیشنهاد میکنم دوره مقدماتی زبان بدن و دوره جامع زبان بدنن رو تهیه فرمایید و از مطالب ارزشمند این دوره ها استفاده کنید. همچنین میتوانید بنده رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و از موضوعات مطرح شده در زمینه علم زبان بدن لذت ببرید